MISLI NA MORJU, NOGE V LAVORJU
MISLI NA MORJU, NOGE V LAVORJU
Namen in cilji operacije ter njen vpliv na območje LAS Istre
Dolgoročni namen operacije je v javnosti doseči večjo priljubljenost ribogojstva, ribištva in morske hrane ter vzpostaviti višjo raven razumevanja in ozaveščenosti javnosti o pomembnosti trajnostnega upravljanja z naravnimi viri, o pomenu lokalno pridelane hrane s poudarkom na vlogi morske hrane v zdravi prehrani z namenom povečanja prehranjevanja z morsko hrano; in spremembe proizvodnih in potrošniških praks, izboljšanje konkurenčnosti lokalnega trajnostnega gospodarstva, ribištva, ribogojstva, turizma in gastronomije, ter s tem izboljšanje življenskega sloga na območju LAS Istre.
To želimo doseči z izvedbo 24 inovativnih izobraževalnih virtualnih interaktivnih dogodkov, ki bodo razdeljeni v tri sklope: virtualne kuharske delavnice Diši po ribah, podkasti z zanimivimi sogovorniki Poglobimo se ter virtualni izleti po morskih školjčiščih in ribogojnici Virtualno po morju, ki bodo potekali na spletu vsake 14 dni, približno eno leto. Pričakujemo, da bo kontinuiteta in frekvenca dogodkov skozi obdobje tega leta vzporedno z intenzivno komunikacijo preko različnih medijev in družbenih omrežij pri javnosti vzbudila interes.
Vsi izobraževalni dogodki bodo 100% virtualni in bodo tako zagotovili rezultate tudi v spremenjenih pogojih in morebitnih ukrepih zaradi poslabšanja epidemiološke situacije. Vsi dogodki bodo tudi po preteku operacije na voljo v digitalni knjižnici, ki bo dostopna vsej javnosti in odprta in na voljo za nadgradnjo in dodajanje novih vsebin, novi inovativni pristopi izobraževanja na daljavo pa bodo dobra praksa in inspiracija za inovativno podjetništvo na območju LAS Istre in drugod.
Spletna stran Evropske komisije namenjene ESPR: http://ec.europa.eu/fisheries/cfp/emff/index_sl.htm
Spletna stran ESPR: www.ribiski-sklad.si