V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisujemo delavnice za mlade do 29 let, ki želijo uspeti s svojo idejo in se na svoji podjetniški poti osamosvojiti. Vse delavnice potekajo v prostorih Središča Rotunda, Destradijev trg 11, v Kopru.

VSE DELAVNICE SO BREZPLAČNE, potrebna pa je predhodna prijava preko prijavnega obrazca: PRIJAVI SE!

--------

PROGRAM DELAVNIC

--------

Torek, 22. 11. 2022, 17:00 - 20:00

MOJA STRAST - MOJ BIZNIS!: Kako izhajati iz sebe, svoje narave in značaja, prepoznati svoje talente in iz tega narediti biznis. Ob koncu delavnice boš znal(a) zaznati lastne kompetence in lastnosti, s katerimi boš lahko razmišljal(a) o vzpostavitvi lastnega posla oz. še bolje lastne blagovne znamke. Naučil(a) se boš zaupati sebi in verjeti vase.

Delavnico vodita: Katja Benčič, Urša Žorž Požrl

--------

Torek, 29. 11. 2022, 17:00 - 20:00

SPIMPAJ MOJ PRODUKT!: Oblikovanje produkta ali storitve – od ideje do realizacije, uporaba različnih orodij in privabljanje kupcev. Na workshopu boš spoznal(a) načine in orodja, kako dobiti poslovno idejo, jo razčleniti, narediti poslovni načrt in začeti pot do njegove realizacije.  

Delavnico vodita: Urša Žorž Požrl, Katja Benčič

--------

Sreda, 14. 12. 2022, 17:00 - 20:00

KOLIKO SEM VREDEN(A)?: Kako delati na sebi in prepoznati svojo lastno vrednost in ceno produkta ali storitve.

Delavnico vodi: Maja Maraž

--------

Torek, 10. 1. 2023, 17:00 - 20:00

POSTANI FREELANCER(KA)!: Koraki do registracije dejavnosti, računovodske osnove in zakonodajne zagonetke, ki ti kradejo pogum. Spoznal(a) boš različne statusne oblike poslovanja, pridobil(a) znanja in veščine za samostojno registracijo podjetja prek portala e-SPOT ter spoznaval(a) računovodske in davčne osnove, ki so pomembne pri poslovanju podjetja.

Delavnico vodita: Katja Benčič, Vlasta Starc

--------

Torek, 24. 1. 2023, 17:00 - 20:00

KDO JE MOJ PRAVI JAZ?: Razvijanje blagovne znamke, osebni branding, sledenje viziji in ustvarjanje zgodbe, vredne vsakega lajka. Na workshopu boš spoznal(a) vse oblike blagovnih znamk in pomembnost osebnega brandinga pri mikro/manjših podjetjih. Naučil(a) se boš korakov do priprave zgodbe, ki jo boš vodi(a) v svojem podjetju v promocijskih pristopih, in istočasno sledil(a) viziji podjetja.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

--------

Torek, 28. 2. 2023, 17:00 - 20:00

NOČEM IZGORETI!: Ohranjanje zdravega telesa in duha, soočanje s stresom in sprostitvene tehnike za uspešne podjetnike. Naučil(a) se boš, kako preprečiti izgorelost oziroma kako ohranjati ravnovesje po izgorelosti in kako prepoznati zgodnje znake izgorelosti. Preskusil(a) boš konkretne tehnike sproščanja ob soočanju s stresom.

Delavnico vodi: Tina Vidaković

--------

Torek, 28. 3. 2023, 17:00 - 20:00

VEDNO TA PRAVA BESEDA!: Kako biti dober sogovornik, se izogibati konfliktom in komunicirati s strankami ter poslovnimi partnerji. Na workshopu boš krepil(a) svoje komunikacijske in pogajalske veščine in spoznaval(a) neverbalno komunikacijo. Izdelal(a) boš strategijo priprave razgovorov in spoznal(a) tehnike premagovanja strahu/treme.

Delavnico vodi: Anita Urbančič

--------

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta spletni zapis je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega spletnega zapisa je odgovorno izključno Središče Rotunda Koper in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«