V sklopu projekta sPOINT vas vabimo na strokovno ekskurzijo: Ogledi dobrih praks socialnega podjetništva, ki bo v torek, 30. 8. 2022 od 9. do 16. ure.

 Na brezplačni strokovni ekskurziji si bomo ogledali odlične primere dobrih praks socialnih podjetij:

  1. Zavod za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana, so.p.

Simbioza Genesis je socialno podjetje, ki na podjeten način rešuje družbene izzive. Izvajajo interaktivne delavnice z uporabno praktično vsebino. V Sloveniji so z e-opismenjevanjem starejših povezali več kot 25 tisoč mladih in starejših. Naš glavni cilj je izobraževanje na temo digitalnih znanj.

  1. Impact Hub Ljubljana, zavod za podjetništvo in razvoj

Gre za socialno-podjetniški inkubator, ki je soorganizator projekta Social Impact Award ter nudi mentorsko in finančno podporo mladim socialnim podjetnikom, ki so še na začetku svoje podjetniške poti, in mladim, ki s svojo socialno podjetniško idejo naslavljajo najpomembnejše izzive časa, v katerem živimo.  

  1. Gostilna dela, družba za gostinstvo, usposabljanje in storitve d.o.o., so.p.

Njihov glavni namen je usposabljanje mladih iz ranljivih skupin brez izobrazbe, za delo v strežbi in v kuhinji. Skozi vsa ta leta so svoje poslanstvo nadgradili in se osredotočili na eno izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela, invalide, ki jim nudijo usposabljanje in zaposlitev.

Komu je strokovna ekskurzija namenjena? Socialnim podjetnikom, potencialnim socialnim podjetnikom, nevladnim organizacijam, regionalnim razvojnim agencijam in ostalim interesentom.

Poskrbljeno bo tudi za avtobusni prevoz in prehrano.

Število mest je omejeno, zato se prosim prijavite tukaj.

 

Za več informacij smo dosegljivi na info@sredisce-rotunda.si in 051 458 410.