Ljudska univerza Koper, Ljudska univerza Sežana, Središče Rotunda in norveška organizacija ID Norway vstopamo v projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih.

Tokratni projekt je namenjen mladim med 14. in 29. letom starosti, ki prehajajo iz izobraževanja v zaposlitev, in svetovalcem, ki delajo z njimi. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje. Ta prehod želimo narediti kakovosten in mlade opremiti z znanji in veščinami, da ga bodo lahko samostojno in suvereno izpeljali. Povezati jih želimo z lokalnim okoljem in deležniki v njem – ne le z delodajalci, temveč tudi z institucijami, ki jim lahko pomagajo.

V okviru projekta imamo tudi SVETOVALNO TOČKO. Svetovanje poteka brezplačno in je namenjeno mladim med 14. in 29. letom.

Te zanimajo tematike kot so (socialno) podjetništvo, računovodstvo, postopki odpiranja zavoda ipd.?

Svetovanje poteka v prostorih Središča Rotunda. Za vse informacije smo vam na voljo na telefonski številki 051 458 410 in preko e-naslova: info@sredisce-rotunda.si.

Brezplačno svetovanje omogočajo sredstva Norveškega finančnega mehanizma.

Projekt NEKSTEP je bil na javnem razpisu izbran za financiranje v okviru Norveškega finančnega mehanizma 2014–2021 (program Izobraževanje – krepitev človeških virov; Rezultat I.2: Izboljšano izobraževanje in družbeno okolje namenjeno podpori prikrajšanih skupin; Neposredni učinek I.2.2: Zagotovljena podpora mladim).

Več informacij o javnem razpisu in finančnih mehanizmih je dostopnih na:
https://www.norwaygrants.si/
https://eeagrants.org/
https://www.gov.si/drzavni-organi/vladne-sluzbe/sluzba-vlade-za-razvoj-in-evropsko-kohezijsko-politiko/

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta spletni zapis je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega spletnega zapisa je odgovorna izključno Ljudska univerza Koper in zanjo v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«