V okviru projekta NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih razpisujemo peto delavnico za mlade do 29 let, z naslovom VEDNO TA PRAVA BESEDA! 

VABLJENI!

Lokacija: Dvorana Središča Rotunda, Destradijev trg 11, v Kopru.

Termin: Torek, 28. 3. 2023, 17:00 - 20:00 (4 pedagoške ure z odmorom)

Prijava na delavnico (brezplačna): PRIJAVI SE!

---------

"Če govoriš s pametjo, je jezik tvoja odlika. Če govoriš, kar ti pade na pamet, je jezik tvoja nesreča."

Tako pravi turkmenski pregovor. Pa ti, se zavedaš, kakšno moč imajo besede? Naj jih zapišeš ali izgovoriš - za seboj puščajo ogromno paleto odzivov. Lahko navdušijo, prepričajo, pomirijo, potolažijo, razveselijo, ganejo, dolgočasijo, zbegajo, prestrašijo, vznemirijo, užalijo, razjezijo in še kaj. Zato: izberi prave besede v pravem trenutku! Komuniciranje je daleč najpomembnejši del poslovnega sveta, s katerim se boš slej kot prej soočil: če na sestanku ali predstavitvi ne boš navdušil(a), če se ne boš primerno lotil(a) pogajanj ali če se boš s potencialnim naročnikom/delodajalcem/kupcem skregal(a) – obstaja velika verjetnost, da boš ostal(a) brez posla in/ali poslovnega odnosa – pa čeprav ste ti, tvoja storitev ali tvoj izdelek super.  

 Na delavnici boš zato izvedel(a), kako uspešno komunicirati s strankami, potencialnimi delodajalci in poslovnimi partnerji ter kako se izogibati konfliktom. Spoznal(a) boš zlata pravila komunikacije, vrste komuniciranja, na katere težave lahko naletiš, pa tudi, kako jih rešiti. Teorijo bomo podkrepili z aktualnimi primeri iz Slovenije in sveta. Še največ pa se boš o komuniciranju naučil(a) prek praktičnega dela – z vajami, izvedenimi na delavnici: kako premagati  strah oziroma tremo, prepoznati, kaj nekdo sporoča z neverbalno komunikacijo, kako izvajati sestanke, poslovne predstavitve, razgovore in kako uspeti pri poslovnih pogajanjih.

Pridobljene kompetence udeležencev:

- Usvajanje komunikacijskih in pogajalskih veščin

- Spoznavanje neverbalne komunikacije

- Učenje strategije priprave razgovorov/predstavitev

- Premagovanje strahu/treme

---------

Spoznaj mentorico:

Anita Urbančič – Radijska voditeljica in novinarka na nacionalnem radiu, trenerka javnega nastopanja in voditeljica prireditev, upravlja tudi družbena omrežja. Nekdanja svetovalka za odnose z javnostmi in urednica spletnega medija. Na področju upravljanja odnosov z javnostmi na območju Obalno-kraške regije je aktivna že več kot 15 let.

--------

Projekt NEKSTEP Korak naprej za mlade v manj dinamičnih okoljih sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 368.026 EUR. Namen projekta je mladim v regiji olajšati prehod med izobraževanjem in zaposlitvijo, ne glede na to, na kateri ravni zaključijo formalno izobraževanje.

»Ta spletni zapis je nastal s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma. Za vsebino tega spletnega zapisa je odgovorno izključno Središče Rotunda Koper in zanj v nobenem primeru ne velja, da odraža stališča Nosilca programa Izobraževanje – krepitev človeških virov.«